Assortiment

Vers schepijs

Bij Crèmelien draaien we dagelijks vers ijs en daarvoor is enkel het beste goed genoeg. We zijn ervan overtuigd dat elk ingrediënt van de beste kwaliteit moet zijn om een kwaliteitsvol product te bekomen en daarom gebruiken we enkel de beste natuurlijke grondstoffen: melk, room, suiker. Je zal bij ons dan ook geen kunstmatige smaakstoffen of bewaarmiddelen terugvinden.

IJs kan je op verschillende manieren maken. Voor ons ijs, op basis van melk, kiezen wij ervoor om het “warme proces” te hanteren. Er worden ook geen eieren gebruikt, zodat mommies-to-be ook volop van een ijsje kunnen genieten. We pasteuriseren onze basisbereiding zodat alle smaken zich optimaal vermengen. Het resultaat: een betere smaak en structuur.

Voor onze fruitsmaken kiezen we resoluut voor een sorbet, waarbij we enkel werken met de vruchten, suikers en water. Omdat we met seizoensproducten werken, zijn er bijvoorbeeld aardbeien van maart tot september en bosbessen pas vanaf juli. Vers betekent bij Crèmelien dan ook echt vers.

IJs voor thuis

Doorgaans hebben we van alle smaken een aantal literdozen op voorraad staan, maar omdat alles vers bereid wordt, geldt op = op. Wil je zeker zijn dat jouw favoriete smaak op voorraad is, dan kan je best tijdig bestellen. Ook het suikervrije en lactosevrije ijs kan per liter of halve liter besteld worden.Voor horecazaken zijn er ook grotere volumes verkrijgbaar.

! Bewaartip
Vers schepijs bewaar je best in de diepvriezer bij een temperatuur van -20°C. Om maximaal te genieten van de smaak van vers bereid ijs, laat je het ijs best een tiental minuutjes op temperatuur komen in de koelkast. Bij -12°C is het ijs optimaal van smaak.
Let op! Ontdooid ijs niet opnieuw invriezen.

Specialiteiten

We bereiden niet enkel vers en ambachtelijk schepijs, op bestelling maken we ook tal van andere ijscreaties. Onze overheerlijke ijspralines, patéekes en ijslolly’s zijn een echte aanrader.

Meer informatie over onze ijstaarten vind je hier.